torverk industriportar

Tillverkade med hantverk och precision sedan 1962

Hållbara industriportar ur flera perspektiv

En industriport är en investering. Väljer du en industriport från Torverk är din investering inte bara fördelaktig för din ekonomi, den är också väl genomtänkt ur ett miljöperspektiv.

Vikport

Vikport

Skjutport

Skjutport

Slagport

Slagport

Övriga portar

Övriga portar

Vikport

Vikport

Skjutport

Skjutport

Slagport

Slagport

Övriga portar

Övriga portar

Miljösmarta industriportar med flexibel konstruktion

Våra industriportar specialanpassas vid tillverkning – det är dina förutsättningar som styr konstruktionen och dimensioneringen av din port. 

Genom att ta hänsyn till miljön genom hela processen – från konstruktion och materialval till produktion och installation – är våra portar både ekonomiskt och miljömässigt i en klass för sig.

industriportar

Därför ska du välja en port från Torverk

Skillnaden mellan rätt och fel val av port kan röra sig om många tusen kronor per år. En industriport kan kosta överraskande mycket, i efterhand. Det handlar om kostnader för energi, reparationer och reservdelar. Om din port kräver mycket service och har en kort livslängd så kostar det inte bara pengar för dig utan också kostnader för miljön. 

Men det behöver inte kosta i efterhand, inte om du väljer rätt bland alla industriportar från början. Vi på Torverk Industrial Doors har genom årtionden lyssnat på våra kunder, analyserat behov och räknat ut hur mycket industriportar kostar i slutänden. Resultatet av våra kunders önskemål och vårt arbete finner du i vår Q-Door, en port som är billig att äga.

Redan i vår Q-Doors vikport standardutförande får du detta:

 • Förmodligen marknadens lägsta U-värde – en av världens energieffektivaste portar
 • Tålig och robust – 56 mm tjock portblad, 0,6 mm portbeklädnad
 • Högt rostskydd – C5 på plåtbeklädnaden
 • Specialgummi tätningar – sluter tätt även i sträng kyla
 • Driftsäker – vår eldrift klarar minst 2,6 miljoner cykler
 • Dimensionerad för orkanstyrka
 • Minimalt servicebehov
 • Förmodligen marknadens lägsta underhållskostnader
 • Korta leveranstider

Stabil konstruktion ger ett stabilt portblad

Våra industriportar byggs av portpanelen Q-Panel som med sina inbyggda förstärkningar och fyllnadsskummets höga densitet (52kg/m3 volymvikt) ger vad vi tycker är marknadens bästa portpanel. 

Q-panel ger på grund av sin dimensionering och täthet en långsiktigt hållbar port, både för din ekonomi och för miljön. 

portpanel till portar – genomskärning

Torverks motordrift till industriportar

Torverk erbjuder olika typer av motordrifter till våra vik- och skjutportar. Vilken man väljer beror på portens storlek och de befintliga utrymmena runt portöppningen.

 • Övermonterad motordrift (till 3- och 4-delade vik- och skjutportar)  
 • Sidomonterad motordrift (till 2-, 3- och 4-delad vikport)
 • Kulissdrift (till 2-, 3- och 4-delad vikport) 
 • Linjärmaskineri (till våra skjutportar)

Vikport i skyddsklass 2 och 3

Öka skalskyddet i din industri utan att tumma på energiprestanda. Torverks manuella och motordrivna sandwichbyggda säkerhetsportar klarar kraven för SK2 och SK3 och klarar försäkringsbolagens krav för skyddsklass 3.

Med hjälp av miljöhänsyn genom hela verksamhetsprocessen – från konstruktion och materialval till produktion och installation – är våra industriportar ekonomiskt och miljömässigt i en klass för sig.

Ta hänsyn till din brukskostnad

Vi hjälper dig att hitta rätt portsystem med hjälp av bland annat behovsanalys och brukskostnadsberäkning. Med hjälp av beräkningen får du svar på vad din industriport kostar i längden – det vill säga vad den kostar att använda.

Marknadens bästa garantivillkor?

Våra högkvalitativa portsystem har bästa tänkbara tekniska egenskaper och lång livslängd. Vi har minimerat risken för oförutsedda service- och reparationskostnader och kan erbjuda dig marknadens längsta garanti.

Så väljer du rätt industriport

Är du osäker på vilken sorts industriport som är bäst för dina förutsättningar? Kolla in vår guide till hur du väljer rätt industriport.

Vill du hellre ha personlig hjälp?

Vi hjälper vi dig att räkna ut vilken porttyp som är ekonomiskt och miljömässigt rätt för dig.  För att ta reda på den verkliga kostnaden för din port bör du ta hänsyn till mer än bara inköpskostnaden – se noga på vad din industriport kostar att använda under sin livstid.

Senaste nytt från oss