sweeng
OH-Door - Takskjutport
Takskjutporten är en porttyp med små krav på golv- och sidoutrymmen. Principen är enkel med ett uppåtgående, fjäderbalanserat portblad uppbyggt av sektioner. Portens vikt är utbalanserad med fjädrar vilket gör den enkel att öppna och stänga. Takskjutporten kan förses med eldrift. TORVERKs takskjutport karaktäriseras av hög kvalitet, optimal isolering och driftssäkerhet. Porten finns i flera olika utförande för att tillmötesgå varierande önskemål.

front

Testvärden & CE-märkning

CE

OH-Door är CE-märkt, både manuell och eldriven port, mot byggproduktdirektivet enligt gällande
standard EN13241-1. Eldrivna portar CE-märks också mot maskindirektivet, lågspänningsdirektivet och EMC-direktivet.

Testvärden för OH-Door


Vindklass (0-5):
 3
Täthet mot vatten (0-3):  3
Täthet mot luft (0-6):  4
U-värde:  1,27

Testvärden ovan gäller för port med dimension 4,0 x 4,5m (BxH)


Grundtyper

Takskjutporten bygger på en enkel princip med ett uppåtgående, fjäderbalanserat, självbärande portblad, uppbyggt av sektioner.
Storlekar

Bredd upp till ca 8000 mm.
Höjd upp till ca 6700 mm.


Lyft

Det finns generellt 4 typer av lyft:
* Standardlyft
* Höglyft
* Vertikallyft
* Låglyft

Sen finns det fler tillval beroende på vad för lyft man vill ha, tex. takföljande, nedflyttat fjäderpaket, förmonterat fjäderpaket mm.


Rörelsemönster

Standardlyft, låglyft och höglyft har gemensamt att porten först går vertikalt för att sedan åka in under taket i öppet läge.

Höglyft stannar dock med en del av porten fortfarande vertikalt medan de andra två typerna går till helt horisontellt läge när porten är öppnad.

Det går även att montera porten med en liten lutning (exempelvis takföljande), detta både för att få bättre utrymme och för att porten ska få en jämnare gång (se bild till höger).

Vertikallyft lyfter helt enkelt porten vertikalt och stannar också i samma läge när porten är helt öppen.


tak


Kulörer

Som standard levereras OH-Door med kulör RAL 9002 invändigt.
Utvändigt finns följande standardkulörer (RAL).
kulor

Specialkulörer

Det du behöver kan vi ordna! Önskad specialkulör anges med NCS eller RAL-nummer.


Portblad

Takskjutporten har ett tilltalande snyggt portblad. Panelen har jämn fördelning av profilering och sektionsskarvar och döljer panelspringor effektivt. Portbladet får därmed ett harmoniskt, jämnt och snyggt utseende.

Porten erbjuds i en mängd utföranden från helt täckta sektioner till olika typer av glas, med eller utan gångdörr och så vidare.


Dimensionering

Vindlast klass 3. Se testvärden ovan.


Konstruktion

Uppbyggnaden av portbladet ger maximal styrka och stabilitet. Isoleringsskiktet av polyretanskum läggs ut i ett jämt skikt under datorstyrning. Resultatet blir en materialkombination för lång livslängd och maximal värmeisolering.


Korrosionsskydd

Portarna är utrustade med ett omfattande rostskydd från fabrik.


Beklädnadsplåt

Takskjutporten har ett 42 mm dubbelväggigt portblad, med ett helt freonfritt isolerskikt av polyuretan med högt isolervärde. Plåten skyddas av varmförzinkning, polyestergrundlack och stuckprägling.


Tätningar

En bra isolerad port kräver bra tätning för att isolering ska vara verkningsfull. Porten förses med hållbara och effektiva gummitätningar runt om alla fyra sidor och mellan portsektionerna.

Tätningarna är permanent elastiska och klimattåliga. Vid nederkanten skyddar en frostsäker dubbelkantlist mot smuts och regn.


Lås & beslag

Takskjutporten har som standard en invändig låsning; skjutregel förberedd med hänglås eller vridregel med självlåsande snäppmekanism.

För eldrivna portar förses skjutregeln med en elektrisk brytare som förhindrar eldrift när porten är låst. 


Fönster

Fönster på begäran. Exempel på fönsterkombinationer:Gångdörr

Om porten inte bara ska trafikeras med fordon utan även användas för personpassage, är det läpligt att förse porten med gångdörr. Att öppna hela porten för personpassage är både opraktiskt och olämligt ur drifts- och energisynpunkt.

Vid hårt trafikerade portar kan det vara fördelaktigt att placera gångdörren vid sidan av porten.

takgdr

Motordrift & automatik

Maskineri och styrsystem är avstämda för mjuk manövrering och skonsam drift med jämn hastighet. Porten, maskineriet och styrskåpet är förberedda för enkel installation. Det kan vara värt att överväga komplettering i efterhand av befintliga manuella portar.


Tillägg & alternativ

Utöver ovanstående finns ytterligare alternativ och tillägg, till exempel port- och låsindikering, elslutsbleck, extra påkörningsskydd, ventilationsgaller, telferurtag, fönstergaller, karmkompleteringar med mera.

Kontakta oss om du har speciella behov och önskemål!

0560-689800
kundtjanst@torverk.se

Övrigt

Vi reserverar oss för ändringar i här angivet produktutförande utan föregående anmälan. Utförande gäller utgivningsdagen.